Mössebergsgården


Meny

Barn och unga

Barn och ungdomar har alltid haft en särskild plats i vår församling, så även idag. Församlingen har gett i uppdrag åt Equmenia Falköping att bedriva bra och innehållsrik verksamhet för dessa åldrar.

Vi tror att ett sådant arbete, på kristen grund, behövs i vårt samhälle idag. För att vara medlem i Equmenia och delta i aktiviteterna krävs inte att du själv är troende, däremot är det kristna budskapet en självklar del av det vi håller på med. Budskapet om Guds kärlek genom Jesus Kristus och alla människors lika värde är grunden för hur vi vill se på varandra i Equmenia: som unika, älskade och värdefulla.

Equmenia Falköping tillhör riksorganisationen Equmenia. Läs gärna mer på Equmenia

Kontakta oss för mer information om de olika verksamheterna

Konfirmation
När du går i 8:e eller 9:e klass har du möjlighet att gå på konfirmationsläsning på Mössebergsgården. Under konfaåret har du chansen att ta reda på vad kristen tro handlar om. Läsningen avslutas med en konfirmationsgudstjänst.

Söndagsskolan
Söndagsskolan är vilande just nu. Har du barn som vill gå i söndagsskolan är du välkommen att höra av dig så startar vi så snart vi har en grupp!
//Söndagsskolteamen


Spårarscout
I SMU-scout kallas åldersgruppen 7-9 år för Spårarscout. Vi samlas varje onsdag kl 18.00-19.30. Vid våra samlingar sysslar vi t ex med naturvandringar, hobbyarbete, bibelstudier, sång, musik m m. Varje samling innehåller också en andakt.

Upptäckarscout
Med i upptäckarscout är alla välkomna som är 10 år eller äldre. Vi samlas varje onsdag 18.00 -19.30. Vi upplever naturen tillsammans, leker, tillverkar slöjdföremål, lär oss knopar , har allmänt kul tillsammans och avslutar varje samling med en andakt. Varje sommar åker vi på läger, där vi under några dagar lagar mat över öppen eld och upplever scouting när den är som bäst!

Musik för barn- och unga
Sången och musiken bland barn och unga har alltid funnits med som en självklar del i Equmenia, men sett lite olika ut. Just nu funderar vi över framtiden med barn- och ungdomskör och är du eller ditt barn intresserad av detta är du välkommen att höra av dig. Det är värdefullt för oss att veta hur intresset ser ut så att vi kan anpassa oss efter det.

Vid ett flertal tillfällen under terminen medverkar grupper av ungdomar i kyrkans gudstjänster och även vid dessa tillfällen är du varmt välkommen att vara med.

Tonår
Du som är 13 år eller äldre, kom och träffa andra tonåringar på fredagar 19.00-22.00. Vi ägnar oss åt olika aktiviteter allt från att bara softa och spela spel, till att bowla eller åka och bada. Varje gång fikar vi också ihop och avslutar med en andakt.

Oftast är vi på Mössebergsgården, men ibland åker vi iväg och besöker andra tonårsgrupper.

Tonår på Facebook