Mössebergsgården


Meny

Trons mysterium

Andreas Widlund, Arne Elvingsson, Pernilla Widlund

Andreas Widlund

Vem är Andreas Widlund?
Jag är från Kumla söder om Örebro och uppvuxen i Missionskyrkan där jag var delaktig i scout, barnkör och annat. På gymnasiet gick jag byggteknisk linje.

Min fru Pernilla träffade jag på Hönö-konferensen och vi gifte oss 1994. Vi har tre barn 10-15 år. Jag älskar natur och motion av olika slag samt att bygga, snickra och fixa. I kyrkan är jag delaktig i scout, söndagsskola, praktiska göromål och lite till.

Hur kom det sig att du blev lärare?
Jag funderade på vad jag ville jobba med i framtiden medan jag jobbade som djurskötare på en gård samt läste engelska på Komvux. Jag tänkte mest på utbildningar som ortopedingenjör, brandingenjör samt landskapsarkitekt.

Läraryrket var inte något som fanns på näthinnan tills en förmiddag i stallet. Jag höll på att mocka skit och helt plötsligt så var det något inom mig som sa att jag skulle bli lärare, varken innan eller efter har jag fått ett så tydligt tilltal. Jag släppte skrapan och gick och ringde mamma och sa att jag skulle bli lärare. Inga tvivel fanns! Sedan våren 1997 är jag lärare i teknik, NO-ämnen samt matematik på Kyrkerörsskolan i Falköping.

Har du nytta av din tro i din vardag?
Min tro är den utgångspunkt varifrån allt i livet utgår. Alla frågor jag ställs inför har sin klangbotten där. Tron på Gud och treenigheten ger mig grundtrygghet och livskraft. Jag tror att tron har gett mig en människosyn som hjälper mig att se människan i varje person och dennes inneboende värde.

Att alltid försöka älska den människa Gud satt i min väg hjälper mig både på jobbet och i församlingen. Om jag lever i den trygghet som tron ger mig så hoppas jag att den sprider sig och skapar ett gott liv. Min önskan är att fler ska bli nyfikna på trons mysterium.