Mössebergsgården


Meny

Tron på Gud

Gunnar Alriksson

Vem är Gunnar Alriksson?
Jag är uppväxt i Kättilstorp där far och mor hade en lanthandel och trafikskola. Hela min familj tillhörde Kättilstorps Missionsförsamling. I en församling finns det ju alltid uppgifter och för min del blev det att hjälpa till i söndagsskolan och SMU i många år.

Hur har ditt liv sett ut så här långt?
Efter skolgången jobbade jag som springpojke i lanthandeln och därefter blev jag postbiträde på Poststationen i Kättilstorp. Senare ledde det till att jag blev lantbrevbärare och det jobbade jag med i drygt 40 år.

Efter 20 varv runt jorden blev jag så småningom pensionär och jag har fått med mig många minnen under årens lopp. Det hör till livets höjdpunkter när jag träffar före detta postkunder och vi delar goda minnen tillsammans.

Vad har du för intressen?
Jag tycker om att träffa människor så jag deltar gärna i olika träffar på Mössebergsgården. Det är också trevligt att hjälpa till med diverse praktiskt arbete på gården.

Jag träffar också gärna gamla jobbarkompisar. Jag är bland annat styrelseledamot i Postens pensionärer och för dem arrangerar vi trevliga aktiviteter, utflykter o s v.

Vad betyder tron för dig?
Tron på Gud har varit ett riktmärke för mig genom hela livet. Många gånger har jag sett att saker och ting lagts på plats i livet. Varje dag brukar jag ställa frågan till Gud – hur kan jag vara till nytta för dig i dag?

Har du något råd som du vill dela med dig av?
Världen skulle se mycket bättre ut om vi visar varandra kärlek och omtanke och bemöter varandra med respekt. Alla människor är värda att bli sedda och man får så mycket tillbaka.

Ett annat gott råd är att läsa Bibeln. Det ger så mycket att ha som vana att läsa regelbundet varje dag. Det handlar inte om att avverka kapitel och verser – utan om vanan. Här finns det flera bra bibelläsningsplaner som kan vara till nytta.

I år är mitt nyårslöfte att jag ska läsa igenom hela bibeln under 2016.