Mössebergsgården


Meny

Tron ger mig trygghet

Britt-Marie Aronsson

Britt-Marie Aronsson

Vem är Britt-Marie Aronsson?
Jag är 63 år och är gift med Lennart Ornblad. Jag har två barn och två barnbarn. Jag växte upp i Småland i en stor familj, mamma och pappa och åtta syskon. 1975 flyttade jag till Stenstorp och fick jobb i kommunen som hemsyster.

Vad jobbar du med?
Jag jobbar som personlig assistent och har gjort det i 21 år. Min roll som assistent är att vara någons händer och fötter, vilket är så värdefullt.
Jag har alltid arbetat med människor och det har berikat mitt liv mycket. Är även god man och kontaktperson som också innebär att ha omsorg om någon annan människa.

Min övriga fritid ägnar jag åt familjen, släktingar och vänner. Vi reser en hel del. Favoritstället har vi hittat i Skåne. Jag var i Skåne mycket som barn eftersom min mamma kom därifrån.

Hur ser du på livet?
Jag är så tacksam över vad livet har gett mig. Det har varit både glädje och sorg. Jag önskar att jag ska få vara till glädje för mina nära och kära samt mina medmänniskor den tid som jag har framför mig.

Vad betyder tron för dig?
Min tro ger mig trygghet i min vardag. Jag brukar säga att jag fick min tro genom modersmjölken. Tron har blivit starkare ju äldre jag har blivit.

Har du något råd som du vill ge?
Se varandra och be för varandra!