Mössebergsgården


Meny

Tron ger mig energi

Ulrik Hedfjärd

Tron ger mig energi och perspektiv på saker och ting.

Vem är Ulrik Hedfjärd?
Jag är en positiv 40-åring som bor med fru och 3 barn i Torbjörntorp. Jag jobbar i Jönköping som projektledare inom marknadsföring och hjälper företag att synas effektivt.
Jag gillar att hitta på saker med familj och vänner och utövar gärna sport i alla sammanhang, helst där en boll ingår. Det är alltid intressant med nya och spännande möten med människor.

Hur är det att vara fotbollsdomare?
Älskar man fotboll och att träffa nya människor samt röra på sig så får man
allt detta som fotbollsdomare. Jag försöker alltid ha en positiv attityd och glimten i ögat gentemot spelare och ledare. Man får mycket adrenalin i kroppen efter en tuff och intensiv match med svåra beslut. Det är oftast en härlig känsla efter matchen när vi i teamet (linjedomare) har gjort bra ifrån oss och spelarna är nöjda.

Ser du något samband mellan miljön på idrottsplanen och hur vi människor ska vara mot varandra?
I vår arbetsmiljö på fotbollsarenan, där det ibland förekommer en del hårda ord och gester, krävs att man inser att detta inte är riktat mot dig som person. Man får försöka vara lugn och bemöta spelarna med respekt och ge positiva kommentarer tillbaka. Efter matchen vill vi gärna få till en saklig diskussion hur vi bedömt situationer från vårt perspektiv. Man kommer ofta långt med en ödmjuk och positiv attityd som smittar av sig och får de flesta (inte alla tyvärr) att inse att det inte handlar om liv eller död, utan om en fotbollsmatch. Generellt gäller väl detta i vanliga livet också, att försöka ha en positiv attityd och respekt för de människor vi möter i olika sammanhang. Att se varandra för dem vi är.

Vad betyder tron för dig?
Tron betyder gemenskap för mig, med vår Herre, församling och omsorgsgrupp samt med kollegor på jobbet. Jag uppskattar våra samtal och gemenskapen inom vår omsorgsgrupp där åsikter och erfarenheter från olika generationer utbyts på ett berikande sätt. Det känns skönt att få visa tacksamhet för många saker i livet genom bön och sång. Tron ger mig energi och perspektiv på saker och ting.