Mössebergsgården


Meny

Kärleken är störst

Anders Sunnergren Störst av allt är kärleken - vi känner kanske igen de här orden från en bibeltext. Det talas om tro, hopp och kärlek och att det största skulle vara kärleken. Jag tänker att de flesta håller med författaren Paulus när han skriver orden till församlingen i Korint.

För visst gäller orden även i Falköping 2015. Vi behöver påminna oss om att kärleken är det som kan smälta ner frusna relationer och låsta positioner. Att kärleken förhindrar oss från att skada och utnyttja någon annan. Att kärleken hindrar oss från att döma och se ner på andra människor. Utan kärlek skulle Falköping och alla andra platser vara obeboeliga för människor.

Därför får vi fortsätta att göra kärleksfulla handlingar så länge vi lever. Vi får fortsätta att övervinna det onda med det goda. Barnet lär oss tillit och tro. Flyktingen och tiggaren lär oss om hopp. Jesus själv lär oss kärlekens väg då han dör för din och min skull.

Så har vi talat om tro, hopp om kärlek under en tid. Med önskan om att de orden skall bli till verklighet i allas våra liv.

Guds välsignelse

Anders Sunnergren