Mössebergsgården


Meny

Gud har en plan

Ritha Larsson

Vem är Ritha Larsson?
Jag är född och uppvuxen i Norge i en liten stad två mil utanför Oslo. Jag var medlem i en pingstkyrka, där det fanns ett fantastiskt ungdomsarbete. Där var jag med i kören eftersom jag alltid tyckt om sång och musik.
Min man träffade jag på Öland 1986 och vi flyttade till Falköping 1989. Vi har tre barn: Marcus, Isabelle och Caroline.

Vad har du för intressen?
På fritiden gillar jag att träna och åka till vår stuga på västkusten. Där älskar jag att samla nära och kära, både familj och vänner.
Sedan några år tillbaka sitter jag i styrelsen för vår församling, vilket jag tycker är ett viktigt och intressant arbete.

Hur har ditt liv sett ut så här långt?
Jag har lärt mig genom livet att det kan förändra sig mycket, ibland hastigt. Jag har till exempel flyttat till ett annat land, bytt jobb några gånger men även råkat ut för en allvarlig olycka. Detta har lärt mig att ta mig an nya utmaningar med en positiv inställning även om det kan kännas tufft ibland.
I dag jobbar jag med ekonomi på Hyresbostäder i Falköping. Företaget har sina lokaler i den gamla Missionskyrkan. Kyrkan är numera ombyggd och mitt kontor finns ungefär där läktaren fanns tidigare.

Vad betyder tron för dig?
Min tro har följt mig sedan jag var liten. Jag har en barnslig tro och tror på en Gud som ser mig och hjälper mig i vardagen.
När livet ser hopplöst ut har jag ett antal gånger märkt hur Gud har gripit in och gjort under. Ibland med lösningar som jag inte hade trott var möjliga, det gäller att våga släppa taget och överlämna sig helt och hållet till Honom.
Gud har en plan för oss alla och tar hand om oss med kärlek, omsorg och humor.

Har du något råd som du vill dela med dig av?
Några saker som jag lärt mig genom livet är att ta vara på dagen, man vet aldrig vad som skall komma, att försöka leva i nuet och att ha respekt och förståelse för andra människor.