Mössebergsgården


Meny

Du ska få se

”Du skall få se!” Vännen som jag stod och samtalade med utanför Mössebergsgården visste ju att jag kommer från västkusten och när vi stod där och beundrade utsikten över Falköping och Ålleberg så utbrast han: ”Vi har ju inte västkustens klippor och hav men vi har så mycket annat fint här – du skall få se!”

Du skall få se! De orden har ringt i mina öron och jag ser med förväntan fram emot att få se allt det vackra som naturen har att erbjuda här i Falköpingsbygderna.

Du skall få se! När de orden gång på gång kommit för mig så har ett ord ifrån Bibeln kommit för mig. Det finns i Psaltaren och lyder: ”När jag ser din himmel som dina fingrar format…” Författaren av de orden var förundrad över allt det storslagna och vackra som han såg och bakom allt så anade han en skapare. Och nog är det många efter honom som anat en skapare bakom allt det sköna och vackra i skapelsen. En av dessa är ju Carl Boberg – han som skrivit den välkända sången: O store Gud.

Författaren av de citerade orden från Bibeln var förundrad över naturens storhet och skönhet. Men det var en sak som gjorde honom ännu mer förundrad. Han skriver: ”vad är då en människa att du tänker på henne…”. Han hade upplevt den hissnande tanken att skaparen av allt tänker på varje människa – är intresserad av varje människa – vill hjälpa varje människa!

Du skall få se! Nu vill jag uppmana mig själv och du som läser dessa rader att gå ut och se – se det vackra och sköna i naturen! Och då ana honom som står bakom allt och som är intresserad av våra liv.

Med dessa ord vill jag hälsa dig välkommen till Mössebergsgården och önska dig en fin sommartid!

Bernt Olof Jonasson – pastor Equmeniakyrkan Falköping