Mössebergsgården


Meny

Det goda livet

En av de första dagarna här i Falköping så läste jag en skrift utgiven av turistbyråerna i Falköping och närliggande kommuner.

På en sida om Falköping så kunde jag läsa att jag (och andra) är ”välkommen till en plats där det är enkelt att ta för sig av det goda livet.” Det låter spännande! Jag ser fram emot att få se vad detta innebär. Andra sidor i skriften gjorde mig nyfiken. Det finns ju mycket som vill hjälpa oss att få det goda liv som vi alla längtar efter.

För mig är den kristna tron grunden för det goda livet. Den grund som ger mitt liv mening, glädje, trygghet, hopp o.s.v. När jag skriver dessa rader så har vi nyligen firat jul. Då vi ännu en gång påmindes om att Gud i Jesus Kristus blivit människa och visat oss att han är med oss i allt – ja, att han är med oss i kampen mot allt som vill förstöra det goda livet!

Under den tid detta församlingsblad omfattar kommer vi att fira den stora påskhögtiden. Den högtid som visar oss det centrala i den kristna tron: Långfredagens budskap om honom som älskar oss in i döden. Sedan kommer den stora påskdagen då vi än en gång skall påminnas om att Jesus uppstod från de döda. Det är budskapet som ger oss trygghet och hopp.

Efter sin uppståndelse så gav Jesus oss ett löfte som har varit till stor hjälp i mitt liv. Jesus säger: ”Jag är med er alla dagar till tidens slut”. Det är ett ord som ger mig trygghet och hopp! Den trygghet och det hopp vi behöver i en orolig värld.

Jag ser nu fram emot att få möta dig som läser dessa rader. Vi får mötas i olika sammanhang: i gudstjänster, i samtalsgrupper och enskilda samtal kan vi få mer av den tro som jag tror är grunden för det goda livet!

Bernt Olof Jonasson, pastor Equmeniakyrkan Falköping