Mössebergsgården


Meny

Det finns hopp

Ute Leschinger

Ute Leschinger

Vem är Ute Leschinger?
Jag är född och uppvuxen i en kristen familj i Köln Tyskland. Som barn och tonåring tillbringade jag en stor del av min fritid i min evangeliska församling. Efter skolan började jag plugga till läkare. 22 år gammal gifte jag mig med min man Andreas, som också är läkare och vi fick tre barn.

Hur kom det sig att du blev läkare?
Jag var äldst av fyra syskon, min mamma var hemmafru och min pappa kemiarbetare. Det var inte alltid lätt hemma hos oss, min pappa hade alkoholproblem. Han drack inte ofta alkohol, men när han drack, så drack han alldeles för mycket. Att vara duktig i skolan var för mig en slags flykt i en värld, där jag lyckades och kunde bygga min framtid. Som barn drömde jag om att bli missionärsläkare i Afrika eller Indien.

Min pappa dog innan våra barn föddes, när jag var 29 år gammal. När jag tittar tillbaka, så ser jag att han lärde mig mycket om den kristna tron. Gud älskar oss även om vi handlar fel, han förlåter oss om vi ber om förlåtelse. Gud hjälper oss att stå upp igen även om vi faller.

Har du nytta av din tro i din vardag?
Nu är jag läkare med specialistkompetens om åldrandets sjukdomar. Jag får behandla många intressanta människor som har ett rikt liv bakom sig och det är spännande att möta så många olika och unika personer. I vårt samhälle blir människor som sviktar kroppsligt eller i sina minnesfunktioner ofta åsidosatta, men Gud älskar alla dessa människor.

I tunga beslut, t ex när man behöver avstå från livsförlängande åtgärder och när man behöver gå över till palliativ, lindrande vård är jag tacksam för min tro, min relation till en levande, älskande Gud.

Det finns hopp om ett evigt liv efter döden!