Mössebergsgården


Meny

Att vara tacksam

Pernilla Widlund

Pernilla Widlund

Vem är Pernilla Widlund?
Jag är gift med Andreas och har tre barn – Hanna, Karl och Isak. Andreas och jag flyttade hit 1998, senast från Göteborg, där vi båda studerade. Jag kommer ursprungligen från Karlskoga i Värmland.

Varför ville du bli sjuksköterska?
Jag har alltid velat bli sjuksköterska, så yrkesvalet var inte så svårt för mig. Jag har alltid tyckt om att arbeta med människor, och som sjuksköterska har du stora möjligheter att jobba på olika sätt. Jag har under arbetslivet haft lite olika inriktningar och eftersom jag också är utbildad KBT terapeut, så har samtalet också funnits med som inriktning. Just nu arbetar jag med företagshälsovård.

Hur ser du på livet?
Eftersom jag via mitt arbete mött människor i livets alla skeden och måenden, så är jag väl förtrogen med att livet inte alltid är lätt att leva. Det är berg- och dalbana både känslomässigt och kroppsligt. Jag har lärt mig längs vägen hur viktigt det är att vara aktsam och tacksam för det man har, vilket inte alltid är så enkelt.

Vad betyder tron för dig?
Tron och kyrkan har alltid funnits med i mitt liv. Jag har deltagit i olika kristna sammanhang där jag bott genom livet. Efter studenten valde jag att fördjupa mina bibelkunskaper ett år på Rimforsa folkhögskola. Jag försöker varje morgon att lägga dagen i Guds händer, för att på kvällen tacka för saker jag varit med om och människor jag mött.

Har du något råd som du vill dela med dig av?
Ett råd jag vill ge är att försöka lära sig vara tacksam för mycket, smått som stort. Om man har något att tacka för så är man alltid rik.