Mössebergsgården


Meny

Välkommen till Equmeniakyrkan

Equmeniakyrkan-alt_150.png

Så har vi äntligen fått vårt riktiga namn! Efter att under två år har lystrat till namnet Gemensam Framtid heter nu vårt samfund Equmeniakyrkan. Efter en lång och (i vanlig kyrkokonferenstradition) bra debatt, som först fördes i samtal under ett s.k. påverkanstorg och sedan från talarstolarna i plenisalen så ställde sig 81% av de närvarande ombuden bakom detta nygamla förslag. För två år sen, i samband med bildarmötet för Gemensam Framtid så röstades förslaget ner, men nu är väl tiden mogen för detta namn.

Jag tror det i mycket beror på att Equmenia, vårt ungdomsförbund, har hittat sin form, blivit en egen organisation som låter höra om sig i våra sammanhang, nu vet vi vad Equmenia är, nu kan vi skapa vår egen bild av vad Equmeniakyrkan ska vara.

Den stora finessen i namnet är ju just att det visar på sammanhanget mellan vår ungdomsorganisation och vår kyrka. Först är man med i Equmenia - sen hittar man vägen till Equmeniakyrkan, det är två organisationer, men med samma mål, och samma vilja – att fler ska upptäcka att Jesus Kristus är Herre, att skapa enhet och gemenskap – ekumenik.

Visst kommer det att kännas ovant en lång tid framöver, visst kommer jag att fortsätta att se mig som missionare (och naturligtvis SMU:are) ett tag till, men nu har vi både möjligheten och ansvaret att fylla namnet Equmeniakyrkan med innehåll, att visa för Falköpingsborna att vi som firar gudstjänst på Mössebergsgården, vi som driver café och förskola, vi som åker på scoutläger, sjunger tillsammans, delar gemenskapen med varandra och Gud, och just nu skapar en ny kyrka på berget – vi är Equmenia och vi är Equmeniakyrkan.

Namnfrågan var väl den största, eller åtminstone tidsmässigt mest krävande, frågan men det var ju långt ifrån den enda. På http://gemensamframtid.se/blog/kyrkokonferens/urval-av-konferensbeslut/ kan du läsa en kort sammanfattning av de beslut som togs av kyrkokonferensen.

Erik Hällgren, ordförande

Senast uppdaterad 131031