Mössebergsgården


Meny

Sjung in julen 2014

Torbjörn Lantz

Torbjörn Lantz med orkester

Dubbelkvartetten

Dubbelkvartetten

Som traditionen bjuder, så välkomnade Torbjörn Lantz till denna sång- och musikstund i år igen! Han visste inte exakt hur många år detta har hållit på, men många år har det blivit. Han gladdes åt en i princip fullsatt kyrka, vilket visar på ett stort intresse och engagemang ifrån alla som mött upp.

Till sin hjälp hade han sonen Petter Lantz på sång och bas, Sören och Annika Eklund på klaviatur och orgelackompanjemang samt församlingens egen Dubbelkvartett bestående av: Göran Bondesson, Lars Gustavsson, Erik Hällgren, Solveig Lindström, Harriet Nilsson, Suzanne Bosma Hällgren, Gunn Altner och Torbjörn själv.

Alla de fantastiska advents- och julsångerna framfördes, varvat med gemensamma sånger som alla fick vara med och sjunga i.

Torbjörn och Petter varvade med att sjunga tillsammans eller var för sig, samt ett antal sånger som Dubbelkvartetten också medverkade i.

En kollekt samlades in till församlingens verksamhet, som relativt nyligen byggt om- och till sina lokaler.

En av kvällens absoluta höjdpunkt var när ”O Helga natt” framfördes med Torbjörn själv som solist.

En fin sång- och musikstund, som gav alla som lyssnade en härlig julstämning, trots det trista väder som rådde utanför kyrkväggarna.
Denna fina tradition hoppas vi får fortsätta, ännu många år till.

Text: Ingela Andersson

Senast uppdaterad 141227