Mössebergsgården


Meny

Sång- och musikfest

Equmeniakyrkans sångare och musiker Equmeniakyrkans sångare och musiker medverkade

Lördagen den 25 oktober gick en idé och dröm i uppfyllelse, som Jörgen Lönnmyr, en av församlingens medlemmar fick tidigare under året. En tanke som utgick ifrån att undersöka, vilka som hade olika instrument undangömda och delvis oanvända därhemma.

Sagt och gjort, folk kontaktades och det började så småningom att övas i olika grupper, vilket sedan ledde fram till denna fantastiska sång- och musikfest!

Torbjörn Lantz fungerade som konferencier, sångsolist och deltagare i blåsorkestern. Jörgen Lönnmyr var kapellmästare för det hela, och spelade både elpiano och orgel. Därutöver medverkade församlingens kör, samt en rad olika sångsolister, en kompgrupp och instrumentalister av alla de slag. Bland annat tvärflöjter, klarinett, saxofon, trumpeter, tromboner, fagott, valthorn, bastuba, elbas, elgitarr, akustiska gitarrer, flygel m m. Två mycket unga pianister, endast fem respektive sex år gamla tjejer medverkade ifrån ”Musikklubben”, under Jenny Tidqvist Karlssons ledning med Yamahametoden.

Torbjörn Lantz höll en aftonbön, innan Jörgen Lönnmyr avslutade denna musikfest med att framföra ett egenkomponerat orgelpostludium.

Vi som hade förmånen att få lyssna till allt fint som framfördes på olika sätt, önskar att detta kan få en fortsättning i någon form längre fram!

Efter den här samlingen, fanns det möjlighet att fortsätta gemenskapen i det för kvällen extraöppna caféet.

Text: Ingela Andersson. Foto: Filip Andersson

Senast uppdaterad 141028