Mössebergsgården


Meny

Påskdagsgudstjänsten 20 april

Barn-140420_0012.JPG

Barnen tågade in med påskliljor i händerna

Barnen tågade in med påskliljor i händerna, medan de sjöng ”Jag vet att Jesus lever Halleluja”. Därefter sjöngs en gemensam psalm, ”Dina händer är fulla av blommor”.

Lars Gustavsson höll i dagens barnruta, där han samtalade med barnen om påsken, innan han inbjöd dem till dagens söndagsskola. David Nilsson läste två av dagens bibeltexter ifrån Hos.6:1-3 och Apg.3:14-16.

Anders Sunnergren, som är församlingens föreståndare ledde i bön, innan han berättade lite om det som händer i församlingen och på Mössebergsgården framöver.

Anders utgick i sin predikan från Luk.24:1-12, där texten handlar om när kvinnorna kommer till en tom grav med en bortvältrad sten! Först blev de alldeles förskräckta, men så småningom fick de klart för sig, att Jesus hade uppstått ifrån de döda!

- En kamp mellan ont och gott och mellan liv och död. En kamp som Jesus vann till slut! Jesu död på korset, en frälsning- en räddning! Korset får vara en stark symbol för detta!

- Den Helige Ande, Jesu hjälpare, får hjälpa oss att komma ihåg detta stora och fantastiska! Att Jesus är uppstånden ifrån de döda!!!

Några påskböner lästes ur en bönbok, som avslutning på dagens predikan.
Ytterligare gemensam psalmsång följde, innan bönen Vår Fader bads.

Alla fick sedan ta emot Herrens välsignelse, innan gemenskapen fortsatte under kyrkkaffet.

Text: Ingela Andersson. Foto: Johan Andersson

Senast uppdaterad 140422