Mössebergsgården


Meny

Missionshögtid 11 jan 2015

Barn_Kongo.jpg

Välkommen till Missionshögtid med fokus på Kongo Kinshasa, söndagen den 11 januari kl 10.00 på Mössebergsgården.

Vi får besök av Lotta och Mathias Dawidsson med familj från Donsö som har arbetat med fotbolls-projektet på Kimpese. De kommer att berätta om arbetet med detta projekt i Kongo Kinshasa. Vi får även höra om gatubarnsprojektet på Kimpese som Equmeniakyrkan Falköping stödjer.

Fotboll förenar och är fantastiskt!
Sedan några år tillbaka driver Equmenia-kyrkan i samarbete med Gothia Cup två fotbollsskolor i de Båda Kongo länderna. En i staden Brazzaville och en i staden Kimpese. Det har varit krig i dessa länder och genom detta projekt har man kunnat förena barn från olika stadsdelar som tidigare inte kunnat leva tillsammans på grund av hat och motsättningar som kriget förde med sig.

På Kimpese arbetar man parallellt med idrott och socialt arbete, i form av jämställdhetsfrågor, HIV-AIDS och mänskliga rättigheter. Skolan driver även ett bibliotek, där eleverna och deras föräldrar har möjlighet att läsa tidskrifter och böcker. Centret erbjuder också hjälp med läxläsning och datautbildning.

Båda skolorna tar hjälp av svenska ungdomar som åker ut till Kongo som volontärer. Deras uppgift är att stötta de lokala ledarna och tillsammans med dem utveckla verksamheten.

Varmt välkomna!

Senast uppdaterad 150106