Mössebergsgården


Meny

Långfredag 3 april

Kors.jpg

Anders Sunnergren inledde genom att läsa en av dagens bibeltexter samt leda i bön.

Till de gemensamma sångerna spelade Jörgen Lönnmyr på orgel och kören, under Torbjörn Lantz ledning, ackompanjerades av David Nilsson på piano och Andreas Leschinger på bas.

Anders fortsatte att läsa ifrån Joh.19:17-37, där körsång varvades med bibelläsning.

Kelly Reid, som är församlingens diakon och ungdomsledare, utgick i sin predikan från Hebr.10:19-25. Hon inledde genom att fundera över korsets innebörd, vilket har blivit en stark symbol för alla kristna! Man tänker i första hand på den tomma graven, utan att ens stanna till vid korset.

Vi fick blunda en stund, och försöka tänka på vad som egentligen hände på långfredagen, för så länge sedan.

- Det var för dig och mig, som Jesus hängde där på korset!

- Själva poängen med korsfästelsen, var Guds enorma kärlek till världen och för att bringa upprättelse och försoning! I Kristus får vi försoning med honom.

- En möjlig väg till försoning med varandra! Vi har alla behov av att förlåta, och att få förlåtelse. Förlåtelsen är en gåva!

- Försoningen kommer med korset, och i själva förlåtelsen börjar läkeprocessen!

Församlingen fick ytterligare en stund till att fundera på om det fanns något att be Gud eller någon annan om förlåtelse för.

Efter ytterligare sång, avsattes tid för ljuständning, bön och förbön. Innan kören avslutade med ytterligare en sång, fick alla ta emot Herrens välsignelse.

Gemenskapen fortsatte sedan runt kaffeborden i det vackert påskpyntade caféet.

Text: Ingela Andersson

Senast uppdaterad 150403