Mössebergsgården


Meny

Johnny Cash-mässa

Cashmassa-A5BD7D.jpg Medverkade gjorde Magnus Gustafsson, Martina Gustafsson, Thomas Hagby, Richard Lilja, Jan Nordbring och Per Nordbring.

En ekumenisk nattvardsgudstjänst med musik av Johnny Cash, framfördes den 10 november av en grupp på sex personer från Göteborgstrakten. Denna mässa har framförts sedan 2010, med avsikten att skildra hur livet kan se ut och samtidigt förmedla hopp, nåd och försoning.

Alla sångtexter fanns på väggen med både engelsk och svensk översättning, vilket gjorde att man verkligen tog till sig budskapet.

Sångerna varvades med bibelläsning utav Martina Gustafsson, som även predikade lite senare. Hon arbetar som pastor i en Alliansförsamling i Västra Frölunda.

Mot slutet fick alla som ville, ta emot Herrens gåvor i form av bröd och vin i nattvarden.

Ekumeniken blev påtaglig under själva nattvardsfirandet, då de som tjänade utgjordes av präster och pastorer i vår stad.

Innan den sista sången framfördes fick vi alla ta emot Herrens välsignelse.

Utan att tidigare ha lyssnat till Johnny Cash musik, kunde man lätt ta till sig innehållet i alla sångtexter. En människa vars liv inte alltid varit så enkelt att leva, fick med hjälp av sin sång förmedla nåd, hopp, förlåtelse och försoning. Den här mässan gav en mycket fin eftersmak!

Text: Ingela Andersson. Foto: Josefine Andersson

Senast uppdaterad 131115