Mössebergsgården


Meny

Gudstjänsten 27 april

Tobias Wahlström

Tobias Wahlström
Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Temat för dagens gudstjänst var ”Påskens vittnen”, och Tobias Wahlström som är församlingens ungdomspastor hälsade välkommen. Lite information framfördes, om saker som händer framöver.

Gemensam psalmsång tillsammans med lovsånger, förekom vid ett antal tillfällen i gudstjänsten. Anders Norberg berättade om den loppmarknad som hölls dagen före, då en mängd saker fanns till försäljning, där behållningen oavkortat går till församlingens byggkonto.

Josefine Andersson läste en av dagens bibeltexter som var hämtat ifrån Ps.145:1-7, samt ledde i bön. Hon uppmanade samtidigt till förbön för konfirmandlägret på Sjöviksgården, som inleds på onsdag.

Tobias Wahlström utgick i sin predikan från Joh 20:24-31, där det mesta handlade om lärjungen Tomas.

- När vi lever våra liv, så påverkar vi andra människor! Detta gör vi, oavsett om vi är medvetna om det eller inte! Detta kan vara i flera generationer, då man t. ex har utfört något utöver det vanliga. En politiker eller en vetenskapsman, som gjort eller sagt något särskilt.

- Vem är lärjungen Tomas? Han har gett människor tröst! Han har påverkat en massa människor, genom att han valde att följa Jesus. En helt vanlig dag på hans jobb kom Jesus, och där bestämde sig Tomas för att följa Jesus. Lärjungen Tomas valde att tro, och fick då en plats i Guds ord! Han var en av tolv lärjungar som följde Jesus.

- Tomas var en trofast och pålitlig vän, som följde Jesus i vått och torrt. Tomas kallades även ”tvivlaren”. Man kan likna honom vid en klassisk svensk! Han ville veta, och han ville förstå! Han var en sanningssökare!

- Tomas tvivlade på Jesu uppståndelse ifrån de döda! Han hade svårt att tro på saker, som han själv inte hade sett. Jesus kände Tomas så väl, så han reagerade på ett bra sätt! Jesus sökte upp Tomas, och visade då sina spikhål för honom. Tomas fick ett speciellt möte med Jesus! Tomas behövde få en övertygelse som bar, genom att han fick synliga bevis.

- Att visa på stora under och tecken, det är inte Guds grej. Vi skall istället vara glada över att våra namn, finns intecknade i himlen – i livets bok! När vi kommer till Gud med våra bekymmer, och när det gör ont i livet. Då vet Gud hur det är att lida och att ha det svårt. Att vara kristen, det är att gå i Jesu fotspår!

Tid avsattes för bön och ljuständning, innan vi till sist fick ta emot Herrens välsignelse.

Text: Ingela Andersson. Foto: Johan Andersson

Senast uppdaterad 140428