Mössebergsgården


Meny

Evangelistkvartetten

Evangelistkvartetten

Evangelistkvartetten

Evangelistkvartetten på väg

Fyra sjungande pastorer bildar gruppen ”Evangelistkvartetten” som kommer att besöka Mössebergsgården, lördagen den 1 augusti.

Kvartetten är vana att vara på väg. De senaste 14 åren har man genomfört många korta eller längre turnéer. Resorna har gått både till norra, mellersta och södra Sverige.

Kvartettens historia är också en resa. Från starten 2001, som var mycket spontan, till dagens situation med fyra efterfrågade cd-skivor och sånggudstjänster med ofta överfulla lokaler. Man sjunger stämsång i enkel, folklig stil för att nå fram med budskapet.

Dan-Inge Olsson, från Sösdala i Skåne, är gruppens ackompanjatör och musikalisk ledare. Han sjunger första tenorstämman. Dan-Inge är både pastor och musikdirektör och arbetar som resande sångare, förkunnare och körledare. Han är känd över hela landet, inte minst för sina tonsättningar som används i många kyrkor.

Mats Gunnarsson, från Ljungby i Småland, är kvartettens andre tenor. Han har varit pianist till flera kända kyrkosångare och sjungit och spelat i många evangelisationskampanjer. Under flera år var han missionär i Ecuador. I höst reser han, tillsammans med sin fru, till Teneriffa för tredje året i följd. Där leder han Turistkyrkans arbete i Puerto de la Cruz.

Jan Erixon, från Älvängen i Bohus län, sjunger barytonstämman. Under vinylskivornas tid gjorde han många inspelningar, både som solist och i olika ensembler. Eter många år som kampanjevangelist har han de senaste åren varit mycket verksam i Ryssland. Han har skrivit böcker, bl.a. om Dostojevskijs kristna budskap.

Carl-Olov Hultby, från Sala i Västmanland, är kvartettens bas. Sång och musik ha varit en stor del av hans livslånga evangelisttjänst. Han har skrivit en del av de nya sånger kvartetten sjunger. På senare år har han också gjort ett par solo-skivor.

Sånggudstjänsternas tema blir ”Vi är på väg”. Man vill förmedla tro och uppmuntran till alla som, likt medlemmarna i kvartetten, är på väg i livsvandringen. Med hopp om att den resans mål är hemmet i Guds himmel.

Senast uppdaterad 150720