Mössebergsgården


Meny

Anders Sunnergren

Anders-Sunnergren_0590.JPG

Tre snabba frågor till Anders Sunnergren

Vem är Anders Sunnergren?
Jag är uppväxt i Töreboda några järnvägsstationer från Falköping, vilket gör att jag känner mig hemma här. Att höra tåget passera eller att se de stora kajflockarna dra runt känns som verkligen hemtamt.

Jag studerade till pastor på det som då hette Teologiska seminariet på Lidingö. Min första tjänst var i Råneå-Vitå församlingskrets i Norrbotten och sedan har jag via Kristinehamn, Hjo och Tidaholm nu kommit till Falköping. Jag har arbetat som pastor i 25 år och detta är alltså min femte tjänst.

Jag är gift med Anna och har tre döttrar och har precis flyttat till Sofielundsgatan, ett kort stenkast från Mössebergsgården.

Vilka är dina förväntningar inför att börja jobba i Equmeniakyrkan Falköping och på Mössebergsgården?
Det känns otroligt spännande att börja en tjänst i den här vackra kyrkan. Men det är också med stor ödmjukhet jag tar mig an den här utmaningen. Jag vill vara lyhörd mot församlingen, lyhörd gentemot Falköpingsborna i min tjänst. Att vara församling är ju ett gemensamt arbete och om jag hoppas att jag kan bidra med att vara den jag är.

Vad gör du för att koppla av?
Att tillbringa tid med familjen är naturligtvis viktigt för mig. Vi har ett fritidshus uppe i Tiveden som betyder mycket för oss. Naturen är överhuvudtaget något jag uppskattar mycket och det gläder mig att Falköping har så mycket av den varan, inte minst utanför knuten på vår kyrka.

Text och foto: Erik Hällgren

Senast uppdaterad 140326